Szef kuchni poleca

Szef kuchni poleca

12 marca b.r. w gościnnych progach Hotelu „Na Wzgórzu” odbyły się warsztaty kulinarne, które dla słuchaczy Gniewskiego Uniwersytetu III Wieku przygotował i przeprowadził pan Dominik Diller – dyrektor i szef kuchni hotelu. Zainteresowanie zajęciami było bardzo duże, dostawiono więc krzesła. Pan Dominik przygotowywał sałatki i surówki, a słuchacze GUTW pilnie zapisywali ich składniki oraz sposób wykonania. No i w końcu, to co najważniejsze – smakowanie! Wszyscy zgodnie stwierdzili, że przygotowanie zaprezentowanych potraw nie wymaga dużej ilości czasu, są one proste w wykonaniu, a jednocześnie kolorowe, pięknie podane i smaczne!

Dziękujemy panu Dominikowi oraz właścicielom Hotelu na Wzgórzu za gościnność i otwartość na pomysły i działania mieszkańców Gniewa. Mamy nadzieję na kolejne spotkania i poznawanie nowych kulinarnych przepisów na sałatki, surówki, desery …

Zachęcamy też słuchaczy do dzielenia się własnymi doświadczeniami kucharskimi. Czekamy na Wasze przepisy. Umieścimy je na stronie Uniwersytetu. Prosimy o przesyłaniu ich na adres e-mail: uniwersytetgniew@gmail.com

PRZEPISY:

Sałatka z tortellini

Surówka z kalafiora

Warstwowa sałatka brokułowa

Warstwowa sałatka z rukoli

Sałatka owocowa